суботу, 20 квітня 2019 р.

Квантова медицина - ключ до здоров'я

КВАНТОВА МЕДИЦИНА ЛІКУЄ І ХВОРОБУ, І ХВОРОГО


Чому цей напрямок виявився таким плідним? Ймовірно секрет у тому, що електромагнітне випромінювання дозволяє впливати відразу на весь організм у цілому і активізувати його захисні сили. Як вважає президент Міжнародної ліги лікарів при ООН академік В. Д. Жуковський, це відбувається за рахунок переходу біологічно активних речовин в "робочий стан".Справа в тому, що так звані ендогенні гормони присутні в наших клітинах до пори до часу в неактивній формі: наприклад, вони можуть бути сполучені з якимось білком, що заважає їх участі у різноманітних хімічних реакціях. Електромагнітне випромінювання певної довжини хвилі звільняє ці речовини в клітинах хворого органа. Ендогенні речовини діють набагато ефективніше від багатьох ліків - адже вони "плоть від плоті організму" та призначені самою природою для усунення неполадок в наших клітинах, тому не викликають ніяких побічних реакцій.


Саме відсутність побічних ефектів і природність такого лікування дозволяють сподіватися, що отримано ключ до нового підходу в медицині, принцип якого - лікувати і хворобу, і хворого. Менш ніж за десять років існування квантової медицини отримані позитивні результати при лікуванні близько 60 хвороб. Це іноді викликає деяку недовіру. Однак квантова терапія цілком порівнянна не з одними "чудодійними" ліками, а з усім комплексом фармацевтичних засобів сучасної медицини. За допомогою сучасної фармакології лікують більше 10 000 захворювань, проте ніхто через це не відкидає.
До того ж квантова терапія зовсім не заперечує фармакологічного лікування як такого. Навпаки, в комплексі з пігулками і мікстурами вона діє ще ефективніше - вдається впливати на хворобу відразу в двох напрямках, "зовні і зсередини", і терміни одужання скорочуються.
Болить серце - прийми заспокійливе, з'явилася висипка - помасти її маззю, пустує печінка - спробуй жовчогінне. Ми звикли до такого підходу до своїх недуг, хоча всім давно відомо, що лікувати треба хворого, а не хворобу. Адже печінка, нирки, нервова система існують не самі по собі, а в сукупності з іншими органами. Крім того, у кожної людини всі органи володіють індивідуальними особливостями, по-різному відгукуються на той чи інший спосіб лікування. Важливу роль відіграють і емоції - подобається чи не подобається нам те, як нас лікують.
Ясно, що індивідуальний підхід до лікування хворого був би найбільш ефективним, але на практиці його здійснити майже неможливо - де взяти час, кошти, сили?
І тим не менше багато досліджень в медицині були направлені на пошуки таких методів лікування, які могли б задовольнити подібні вимоги.
Ці пошуки зачіпали деякі фундаментальні уявлення у природознавстві. Дані сучасної фізики та молекулярної біології свідчили про те, що живі системи утворюють особливий рівень структурної організації матерії. Колись відомий фізик Е. Шредінгер писав, що з часом буде розроблена квантова теорія живих організмів.

Кілька років тому була розроблена модель, відповідно до якої людський організм оточений своєрідним електромагнітним "каркасом", що містить інформацію про його стан і розвиток. Однак цей "каркас" нічого спільного не має з біополем, існування якого ще й досі не доведено. Адже під біополем розуміють випромінювання особливого виду енергії, нібито притаманної всьому живому. Що ж стосується електромагнітних випромінювань людського організму, то це явище цілком укладається в схеми традиційної біофізики. Живі клітини випускають слабкі електромагнітні хвилі - адже їх складові мають електричний заряд і у кожної молекули є своє, дуже слабке магнітне поле. Рух крові і лімфи по судинах - це рух заряджених частинок, які взаємодіють одні з одними і зі стінками судин, притягуються і відштовхуються. Всі ці складні та взаємопов'язані процеси роблять свій внесок у "будівельний матеріал" електромагнітного каркасу організму.
Дослідники припустили, що найбільш важливу для нашого здоров'я інформацію несуть хвилі міліметрового діапазону. Щоб впливати на організм людини на цьому рівні, слід "спілкуватися" з ним також за допомогою цих електромагнітних хвиль. Це той перекладач, який може донести до організму потрібну інформацію.
Гіпотеза незабаром отримала підтвердження: виявилося, що саме на електромагнітні випромінювання з довжиною хвилі 4-6 мм люди реагують по-різному. При цьому кожна людина, вірніше, її організм відгукується на одну особливу, індивідуальну частоту - змінюється електроенцефалограма, електрокардіограма, з'являється відчуття тепла. Це явище було важко пояснити за допомогою вже існуючих теорій поглинання електромагнітних хвиль живими клітинами. Було висунуто припущення, що при дії на людину індивідуальною електромагнітною частотою в її організмі виникають резонансні явища.
Подальші спостереження підтвердили здогад. З курсу шкільної фізики ми пам'ятаємо, в чому суть резонансу: якщо частота коливань, що вводиться ззовні, збігається з власною частотою коливань системи, то амплітуда їх збільшується. Те ж спостерігали і при впливі на людину електромагнітними хвилями певної частоти: ефект впливу посилювався від сеансу до сеансу.
Дослідники зрозуміли, що вони виявили якесь невідоме явище з області взаємодії живої матерії і електромагнітних хвиль. Ця взаємодія таїла в собі чимало загадкового. Перш за все реагували на електромагнітне випромінювання не ті ділянки тіла, на які воно було направлено, а зони "підвищеного ризику" - наприклад, опромінювали руку, а реагувало серце. А деякі ділянки завжди володіли підвищеною чутливістю до індивідуальної частоти електромагнітних хвиль. Поступово дослідження цих ділянок призвело до переконання, що вони співпадають з точками акупунктури. Східна медицина ділить поверхню людського тіла на так звані чутливі меридіани, уздовж яких і розташовані точки акупунктури. Вплив саме на ці точки та меридіани і давало максимальний ефект. Новітні дослідження та інтуїція древніх мудреців збіглися.
Це явище дало ключ до зовсім нового типу лікування, яке і називають біорезонансною або квантової терапією.
 

1 коментар: